fbpx

Як успішно розпочати свою кар’єру в QA: Стаття з блогу IT-школи Hillel

Quality Assurance Engineer бере участь в усіх етапах циклу розробки програмного забезпечення. «Відсидітися», поки проблеми розв’язує провідний інженер, тимлід або менеджер проєкту, не вийде, тому в кандидата мають бути прокачані автономність і вміння не смикати старшого колегу що три секунди. Для QA Team Lead критично важливими стануть уміння давати фідбек QA-інженерам, вести переговори й мислити стратегічно.

Оскільки у роботі вони використовують фреймворки, Java-бібліотеки, SQL тощо. Знання однієї мови є обов’язковим, а якщо фахівець знає кілька мов програмування вакансія Middle QA Automation Engineer C# — його цінність значно зростає в очах роботодавця. Щоб уникнути стагнації у професійному розвитку, потрібно вибрати, в який бік рухатись далі.

Що запитують на співбесіді QA: технічні запитання на перевірку скілів кандидата

Після того, як ви зрозуміли хто такі тестувальники, які вони бувають та чим займаються, вам буде легше провести інтерв’ю. Але, ми хочемо відзначити, що інтерв’ю на посаду QA Engineer проходить у декілька етапів. Сьогодні front-end розробка – друга після QA можливість увійти в айті. Відповідно, кількість верстальників-самоучок і тих, хто саме закінчив курси фронтенд-розробки зростає з кожним днем. З першого погляду може здатися, що стек необхідних знань і умінь веб-розробника настільки великий, що бажання стати на шлях вивчення може пропасти відразу ж. Переломним моментом для мене стали курси SoftServe, де я познайомився з аспектами роботи DevOps, здобув практичний досвід від викладачів та експертів і отримав першу роботу як DevOps-інженер.

що повинен знати middle qa engineer

Перетворюємо список наведених вище технологій на туторіал. Тобто QA Engineer проробляє усі можливі сценарії та на їх основі пише тест-кейси. Продукт, який гарно працює — це продукт, який відповідає очікуванням і прагненням користувача. У зв’язку з ринком QA, що розширюється, вимоги компанії до кандидатів зростають, а низький раніше поріг входження в індустрію поступово збільшується. Це ускладнює процес працевлаштування для молодих спеціалістів.

Переходимо до справи.

Agile має власний маніфест, який докладно описує основні принципи, на яких будується гнучке розроблення. Сказати точний рівень володіння SQL нелегко, оскільки це залежить від складності проєкту. Десь знадобиться базовий рівень SQL, а десь потрібно бути дуже підкованим. А якщо тестування не пов’язане з бекендом, знання мови запитів зовсім не знадобляться. Потрібно прагнути до розуміння того, що кожна нова інформація, кожна нова думка – це частинка досвіду і знань, які тестувальник застосовує у своїй професійній сфері діяльності.

  • Щоб робити це правильно, треба знати стандарти оформлення таких документів.
  • Якщо подобається – опануй сучасну професію на курсі «QA manual» у школі GoIT.
  • Зарплати там зазвичай нижчі, але задачі куди цікавіші й різноманітніші.
  • Приємно усвідомити, що я доклав до цього руку (давав базові знання з вищеперелічених напрямів).
  • Чим займається тестувальник
    Як сказано вище, тестувальники перевіряють програмне забезпечення.

Ніколи не пропускайте сповіщення про вакансії з новим додатком LinkedIn для Windows. Для роботи із забезпеченням, яке використовує бази даних, необхідно вивчити основи SQL. У всіх якостей, про які я розповім, є одна спільна риса — їх можна набувати та розвивати. Тобто це процес, мета якого — перевірка, чи не має дефектів програмне забезпечення. Коли вона знаходиться у логічному для користувача місці й виглядає логічним для нього чином. Коли інтерфейс зрозумілий та інтуїтивний, і користувач одразу знаходить той функціонал, який йому потрібен.

Хто такий QA та яка його роль у процесі розробки

Вивчіть базові скілли зі списку нижче і починайте пробувати свої сили у різних компаніях. Через кілька співбесід ви отримаєте новий досвід і переконаєтеся, що питання часто задають схожі. Тестувальник програмного забезпечення має більш вузьке коло обов’язків. У його завдання входить спроба використовувати програму або окремі елементи вже після створення, щоб виявити помилки. Будь-які недоліки і свої зауваження тестувальник записує і передає команді, при цьому він не розробляє подальші кроки з ліквідації багів. Без цього вас можуть відсіяти ще навіть до технічної співбесіди.

Automation QA використовує певну мову програмування та фреймворк для того, щоб створювати програми, які будуть проводити тестування продукту замість самого фахівця. У той час як технічні навички та вміння QA повинні бути на високому рівні, не варто забувати і про професійні навички спілкування з інженерами і розробниками. Після такого вже можна йти на курси, де вам будуть давати завдання, або пробувати одразу влаштуватися на роботу стажером чи джуніором.

що повинен знати middle qa engineer

На сайтах типу Coursera або Udemy безліч курсів для самостійного навчання, але більшість вважає за краще вчитися у живої людини. Викладач зможе пояснити незрозуміле, показати на прикладі, поділитися своїм досвідом. Тому у нас в FoxmindEd всі курси проходять за участю ментора, включаючи курс по QA Automation. Тривалість курсу також залежить від того, який рівень кваліфікації студент хоче мати по закінченню. Якщо досить освоїти основи ручного тестування, то пари місяців вистачить.

Що повинен знати і вміти QA з технічного боку? (найчастіше)

Програмного забезпечення стає дедалі більше, і звісно ж, кожній команді розробки потрібні люди, здатні перевірити його якість. У цій статті Senior QA Engineer із SoftServe Сергій Христич розповість, хто такі тестувальники, чим вони займаються у процесі розробки ПЗ та які кар’єрні перспективи існують для QA Engineer. Обов’язки й вимоги до кандидата можуть відрізнятися залежно від досвіду роботи. QA-інженери використовують у роботі софт, який автоматизує завдання, підвищує продуктивність і поліпшує командну роботу. Пропозицій пройти курси тестувальників за три місяці і отримувати шалені гроші в IT – сотні і тисячі. На жаль, але через таких експрес-курсів ринок переповнений малограмотним Джун, які відразу хочуть більшу зарплату.

У зв’язку з цим він повинен мати профільні soft skills, якщо претендує на посаду. Зазвичай рекрутери можуть опускати вимоги щодо них на співбесіді, але зрештою саме ці навички будуть корисними під час роботи та визначать ефективність експерта. QA Engineer – професія, пов’язана з пошуком, усуненням багів, а також з плануванням тестування, контролем за робочим процесом як розробників, так і того, чим займається тестувальник. Ця посада поєднує у собі ролі спеціаліста з контролю якості, тестувальника і навіть, у деяких випадках, тимліду. Список вимог до тестувальників може сильно змінюватися від компанії до компанії. Це нормально, оскільки може бути застосовано до будь-якої IT-спеціальності.

При тому, що по факту ці вимоги можуть відноситися до рівня middle. Team lead — це перспектива закріплення ваших soft skills, тісна кооперація з командою, визначення цілей і шляху для досягнення результату, розвиток як команди, так https://wizardsdev.com/ і особисто кожного її члена. Team lead несе відповідальність за команду та проєкт, що круто розвиває вас як особистість та навчає вмінню ставити інтереси команди та компанії вище за власні.

Рекомендовані програми

Можливо, сюди варто було б включити і Python, але він, мабуть, занадто легкий для вивчення і при роботі з іншими мовами вам доведеться щось доучувати. C# з Java більш фундаментальні, і знаючи основи однієї з них, ви зможете легко розбиратися з кодом будь-яких інших популярних мов. Цей метод тестування програмного забезпечення заснований на вгадуванні помилки, яка може превалювати в коді. У цьому методі аналітик-тестувальник використовує свій досвід, досвід інших фахівців в даній сфері, щоб вгадати проблемну частину тестової програми.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll Up